Gimnáziumunk két tanára kitüntetést kapott

Címkék: Események

Pedagógusnap alkalmából Németh László és Feketéné Györe Szílvia elismerésben részesült.

Németh László, a Mátyás Király Gimnázium matematika-fizika szakos tanára Németh László-díjban részesült pedagógusnap alkalmából.

A Németh László-díjat azoknak az általános iskolai, szakiskolai és középiskolai oktató-nevelő munkát végző tanároknak adományozzák, akik a gyermekek harmonikus személyiségformálásában huzamosan kiemelkedő munkát végeznek.

A tanár úr mintegy 150 pedagógus társaságában vett részt a szakminisztérium rendezvényén, amelyen Eötvös József-, Szent-Györgyi Albert-, Apáczai Csere János-, Brunszvik Teréz-díjakat is átadtak.

Németh László matematika-fizika szakos tanár, 1986. 08. 16-tól áll a Mátyás Király Gimnázium alkalmazásában. Kiválóan képzett tanár, mindkét szakot magas szinten műveli. Tehetséggondozó tevékenységének köszönhetően tanítványai rendszeresen és eredményesen szerepelnek a megyei, regionális tanulmányi versenyeken, az Arany Dániel matematika-, a Mikola Sándor fizikaversenyen és az OKTV-én. Mindkét tárgyból színvonalasan készít fel emelt szintű érettségi vizsgára. Sikeres diákokat nevel, kialakítja tanítványaiban a szaktárgyi igényességet, következetességet.

Pályája során rendszeresen jelentek meg feladatkitűzései a KÖMAL-ban, tanítványait is a KÖMAL-példák megoldására szoktatta.

Fizikatanítását egyszerre jellemzi az elmélyült elméleti megalapozottság és a kísérletek bemutatása. Több kísérleti eszközt készített, ezek felkeltik a diákság érdeklődését, és maradandó élményt is jelentenek. Pál Tamás: Fizikai kísérletek c. oktató filmjében a Rezgések összetétele c. fejezetben a Németh László által kifejlesztett eszközt mutatják be.

Sok diákot állított pályára felkészültségével, igényességével, nagy tudásával.

Pedagógiai alapelve: érdekes óravezetéssel, pozitív motivációval, következetes és igazságos értékeléssel elérni, hogy jó hangulatú órákon a tanulók a tehetségük maximumát nyújtsák.

Felkészült, elkötelezett tanár.

 

Természettudományos tanárokat jutalmazott a MOL

Idén ötödik alkalommal adták át a MesterM díjat. Iskolánk kémia szakos tanára, Feketéné Györe Szilvia is a díjazottak között volt.

A díjra egykori diákjaik jelölik a tanárokat.

A MOL Magyarország idén is átnyújtotta a középiskolai matematika-, fizika és kémiatanárokat elismerő MesterM díjakat. Az anyagi juttatással is járó elismerést  idén 10 tanár kapta meg a Nemzeti Galériában rendezett átadó pénteken. Az oktatókat korábbi diákjaik jelölhetik a díjra.
A MOL 2010-ben alapította a MesterM-díjat, és azóta minden évben felkéri a főiskolai és egyetemi hallgatókat, hogy jelöljék azokat a kedves tanáraikat a díjra, akikre hálával gondolnak vissza, amiért megismertették őket a természettudományok szépségeivel, és a mérnöki és természettudós pálya felé segítették őket.
Idén is több száz jelölés érkezett több mint 100 pedagógusra, akik közül a MOL szakembereiből álló zsűri választotta ki a legjobbakat.
A MOL számára kiemelt jelentőségű az utánpótlás biztosítása. Ez az egyik oka annak, hogy stratégiai kapcsolatokat ápol több magyar egyetemmel és, hogy már több éve sikeres a Growwww Frissdiplomás programja is. Nagyon fontos a MOL számára azonban a középiskolai természettudományos oktatás, hiszen az meghatározó lehet egy diák későbbi pályaválasztásakor. Ezért alapította meg többek között a középiskolai oktatókat jutalmazó MesterM díjat is.

Gratulálunk!

mol_1.JPG

mol_2.jpg