FORDÍTOTT ÉS SZECSKANAP

Címkék: Események

Mint minden évben, idén novemberben is elérkezett iskolánkban az a két nap, amikor minden a feje tetejére áll, és a diákok felbolygatják a suli életét.

Már a hét elején elkezdődik az őrület: a negyedikes osztályok ilyenkor feldíszítenek egy-egy folyosót a műsoruk szellemében. Nagyon ötletesek minden évben, és felvezetik a hétvégi eseményeket. A fergeteges hangulatot megalapozza a szerdai és csütörtöki szünetekben rendezett ’zenebuli’. Ilyenkor az aulában zenére tombolnak a végzős osztályok és persze bárki, aki csatlakozik hozzájuk. Csütörtök délutánra már fokozhatatlanná izzik a hangulat. Megkezdődik a végzős osztályok által rendezett műsorok bemutatása a diákigazgatói cím elnyeréséért.

Nézzük hogyan zajlott az idei diákbuli! Csütörtök délután elsőként a 12. D osztály lépett színpadra, jelöltjük Sándor Mátyás volt, és megmutatták, milyen is lenne Matyi tanárként és igazgatóként. Ezt követte a 12. A osztály, aki Bujdosó Mátyást találta a legalkalmasabb igazgatójelöltnek. A Harry Potter filmek jegyében mutatták be műsorukat, ahol Matyi megmenti az iskolát Lord Barna tanár úr (az osztály méltán népszerű, de erőskezű osztályfőnöke) uralma alól. Majd a 12. B -sek következtek Czink Móriccal és a Police Academy-val, ahol valaki ellopta a szent és híres Zsiga-szendvics receptjét, de végül sikeresen előkerült. A délutánt a 12. C osztály műsora zárta Papp Zsombor diákigazgató jelölttel, aki megmentette osztályát gonosz tanítványától, és kibékítette az ellentéteket. Minden műsor viccesre és rendkívül ötletesre sikerült, és persze tanáraink is lelkesen részt vettek a szervezésben és a szereplésben egyaránt.

A pénteki nap még több izgalommal telt. A választás előtt sor került a kerekasztalra. Ez egy régi hagyomány felelevenítése, ahol a diákigazgató jelöltek „megküzdenek” egymással még egyszer, ezzel is mutatva, mennyire alkalmasak a feladatra. Hatalmas nevetések közepette hajtották végre a viccesebbnél viccesebb feladatokat, az eseményeket fáradhatatlan lelkesedéssel fogadta az ujjongó közönség.

Végül elérkezett a választás pillanata. Mindenki nagyon izgult. Az alsóbb évesek leadták a voksaikat, és hamarosan megszületett az eredmény: a 12. A osztály Bujdosó Mátyással megnyerte a diákigazgatóságot! Gratulálunk neki!

„Nagyon pozitívan éltem meg ezt a diákhetet. Eleinte kétségekkel álltam az előtt, hogy vajon sikerül-e majd összefognia az osztályomnak? – de végül minden remekül ment. Hihetetlenül élveztem ezt az elmúlt hetet; ez az időszak volt a négy év megkoronázása.”– nyilatkozta Bujdosó Mátyás.

A nap a szecskával zárult. Bemutatták a kicsik a szecskaműsorukat, és azután jött a szecskáztatás. Bár a szecskák eleinte kissé félve léptek a színpadra (de ez érthető is), ám hamarosan feloldódott a hangulat, és végül természetesen mindenki „beavatott” lett.

„Jobb volt, mint amire számítottam. Előtte izgultam kicsit, de végül jó lett a hangulat. A feladatok is tetszettek, „szerencsére” sokban részt vehettem: volt váltófutás, lufidurrantás és papírújságon táncolás.”– mondta Zelei László 9. A osztályos tanuló.

A hetet végül az esti szecska buli zárta le, ahol kitombolhatta magát az ifjúság, ha még maradt bennük levezetetlen energia.

Végezetül elmondhatjuk, hogy sikerült kulturáltan, ám élményekkel gazdagon megszerveznünk a diáknapjainkat, ezért is jó a fonyódi Mátyás Király Gimnáziumba járni!

Bárány Dóra 11. b

2015 diáknap 12015 diáknap 22015 diáknap 32015 diáknap 4