Tanévzáró ünnepély

Címkék: Események

Június 11-én a tanévzáró ünnepéllyel véget ért iskolánkban a 2015/2016-os tanév.

Bántó Zsuzsanna igazgatónő köszöntötte az iskola közösségét, a jelenleg itt tanuló 474 diákot, a tanárokat és a nevelést, oktatást közvetlenül segítő munkatársakat. A 2015/2016-os tanévben is szép eredményekre lehettünk büszkék, emlékezetes iskolai ünnepélyeken gyűltünk össze és külföldi utazásokban is részt vettek diákjaink. Az egész évet végigkísérte az ACES- program és az Erasmus+ projekt, amelyek során angol és lengyel diákok látogattak el iskolánkba, a fonyódi gimnazisták pedig Angliába utaztak. A hagyományos lengyelországi sítábor idén is népszerű program volt. Az elmúlt tanévet is színesítették a színház-és operalátogatások Budapesten, Kaposváron és Zalaegerszegen.

A tanulmányi versenyeken is szép eredményeket értek el diákjaink az idei tanévben. A fizika OKTV-n országos 21. helyezést, a BÖLCS+ÉSZ versenyen 6. helyezést ért el Iván Balázs, aki elnyerte a Richter Gedeon talentum alapítvány egyéves ösztöndíját. A Ránki György Történelemverseny 2. helyezettje lett Tóth Szeréna. A Fodor József Biológiaversenyen és a Kitaibel Pál Biológia és Környezetvédelmi Versenyen eredményesen szerepelt Erdélyi Réka és Mónos Gréta. A Bolyai Matematika Csapatversenyen jól szerepelt  Klung Dorina, Sefcsik Márk és Tóth Hanna.

A tanév során 85 nyelvvizsga-bizonyítványt szereztek diákjaink. Angol nyelvből 3 alapfokú, 52 középfokú és 11 felsőfokú vizsga volt sikeres. Német nyelvből 16 tanuló középfokon  és 3 felsőfokon tett sikeres vizsgát.

Az idei tanév a művészeti aktivitás szempontjából is fontos volt: 2016 ugyanis helikoni év. Kiválóan szerepeltek diákjaink a keszthelyi Helikonon. Császár-Bíró  Lenke Karola arany minősítést és a könnyűzene kategória fődíját, az MKG Band ezüst, az MKG Néptáncegyüttes és Vidák Réka fuvolista bronz minősítést kapott.

A különböző sportágak sikereire is büszkék lehetünk. Sok szép eredmény született a tanév során, például a lány kézilabdások országos 5. , a lány floorball csapat országos 2. és a fiúk 5. helye. Az egyéni versenyeken sikeresen szerepeltek a teniszezők: Balog Liliána, Finta Réka Ildikó, Barczi Barna és Péterfai Marcell. Eredményesen versenyzett a triatlonozó Szerdahelyi Szonja, a karatézó Susoczki  Richárd, az országos bajnok karatézó Szekér Bálint és az országos bajnok országúti kerékpározó Visnyei Adrienn. A tanulmányi és sportversenyeken is sok tanuló vett részt ebben a tanévben is, ezek csak a legfontosabb eredmények.

Idén a tanév végén 22 kitűnő és 32 jeles tanulmányi eredmény született. A tanévzáró ünnepély végén Bántó Zsuzsanna igazgatónő kiosztotta az eredményekért, sportsikerekért, közösségi munkáért járó emlékplaketteket, könyvjutalmakat és okleveleket.

tanévzáró 2016-1.jpgtanévzáró 2016-2.jpgtanévzáró 2016-3.jpgtanévzáró 2016-4.jpgtanévzáró 2016-5.jpg