2016/2017 – INDUL AZ ÚJ TANÉV A MÁTYÁSBAN

Címkék: Események

Szép volt, jó volt, de itt a vége. Elmúltak a nyári vakáció napjai. Kezdődik az új tanév! Megkezdődött a tanítás a Mátyás Király Gimnáziumban.

Csillogó szemek, lelkes arcok, félős, izgatott mozdulatok, bátor, rutinos lépések: újoncok és „öreg” diákok mindenütt.

Az új tanév a tanévnyitó ünnepséggel, méltó körülmények között, a gimnázium aulájában indult. Bárány Dóra és Balázs Brúnó Bánk 12. osztályos tanulók verssel köszöntötték a vendégeket, tanáraikat és diáktársaikat. Sassák Benjamin, 11.d osztályos tanuló zongorán kísérte az ünnepséget keretező  Himnuszt és Szózatot.

A tanévnyitó beszédében gimnáziumunk igazgatója, Bántó Zsuzsanna kiemelte, hogy az idei tanévünk szervezeti működésében megújult. Iskolánk a Siófoki Oktatási Központ intézményeként fog működni. Ettől a megújulástól sokat remélünk: az iskola biztonságos, kiegyensúlyozott és nyugodt működését.

Igazgatónk hangsúlyozta, hogy mindenki számára fontos az iskolai házi rend betartása, a sikeres tanulmányi munka és az iskolai kötelezettségek pontos teljesítése. Kiemelt figyelmet kapnak a 12. és 9. osztályos tanulók, hiszen a végzősök fontos megmérettetés, az érettségi előtt állnak, az új diákoknak pedig alkalmazkodniuk kell egy új iskolatípushoz, meg kell ismerniük a gimnázium szokásait, házirendjét.

103 9. osztályos tanuló kezdi meg tanulmányait.

9. a osztály: német nyelvi tagozat és a volt nyelvi előkészítős csoport, osztályfőnökük: Pusztai Ágnes angol nyelv és matematika szakos tanárnő.

9. b osztály: angol nyelvi tagozat, osztályfőnök: Lengyel Julietta rajz és vizuális kultúra szakos tanárnő.

9. c osztály: matematika és reál tagozat, osztályfőnök: Szilasi Gábor angol nyelv szakos tanár úr.

9. d osztály: általános és humán tagozat, osztályfőnök Zentai Ildikó földrajz-biológia szakos tanárnő.

Kiemelt teljesítmények jutalmazására is sor került. Az év tanulója pályázaton pályadíjat nyert Papp Zsombor volt 12. c osztályos tanuló, aki jelenleg már a Corvinus Egyetem hallgatója. Kitűnő tanulmányi eredménye, kitűnő érettségi bizonyítványa, felsőfokú angol nyelvvizsgája, közösségi munkája, sport iránti elkötelezettsége példa értékű.

Örömmel értesültünk arról, hogy Iván Balázs, 12. c osztályos tanuló, ismét remek teljesítményt nyújtott: a Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok fizika feladatmegoldó versenyén országos 2-3. helyen végzett. Gratulálunk a teljesítményéhez!

Mindenkinek sikeres, eredményekben gazdag tanévet kívánunk!

 

tanévnyitó2016_1.jpgtanévnyitó2016_2.jpgtanévnyitó2016_3.jpgtanévnyitó2016_9a.jpgtanévnyitó2016_9b.jpgtanévnyitó2016_9c.jpgtanévnyitó2016_9d.jpg