DIÁKIGAZGATÓ-VÁLASZTÁS ÉS SZECSKANAP A MÁTYÁS KIRÁLY GIMNÁZIUMBAN

Címkék: Események

Tombol az ifjúság. November 17-én délután és 18-án tartottuk a hagyományos diáknapokat iskolánkban. Színes kavalkáddá varázsolódtak az iskola folyosói. Hirdették magukat a 12. osztályok, ki a legmenőbb, kinek a diákigazgató jelöltje nyeri meg a választást. Izgalommal vártuk az eredményeket! Nagyon jól sikerültek a diákok ötletes alkotásaival feldíszített folyosók.

A 12. b osztály a harmadik emeleten munkálkodott. A 12. c osztály a második emeletet kapta. A bejáratnál mindjárt egy érdekes mondaton ütközött meg a szemünk. És azt is megtudhattuk, ki a Mutterka! A 12. a az első emeleten tevékenykedett. Már megint Amerikában jártunk.

Csütörtökön délután kezdődött a szecskanap.  Elözönlötték a kilencedikesek a világot jelentő deszkákat. Minden kilencedikes kisdiák megmutathatta, mit tud. Sorra kerültek az osztályok műsorai.

A 9. a Pusztai Ágnes tanárnővel akkora lendülettel indította a tánclépéseit, hogy szinte dübörgött a színpad.

Azután a színpadra lépett egy indián törzs, a 9. b osztály, akik törzsfőnökükkel (Lengyel Zsüliett tanárnő) és a zord cowboy tantestülettel mutatták be táncukat.

De már jött is a 9. c, élen az osztályfőnökkel (Szilasi Gábor tanár úr). Betekinthettünk az iskolai életükbe egy átlagos iskolai napjukon keresztül.

Végül fellépett a 9. d is Zentai Ildikó tanárnő vezetésével, és fergeteges tánccal zárták a 9. osztályok előadásait.

A szecskavetélkedő ezután következett.

Jó hangulatban kezdődött a péntek reggel. Megmutathatták a diákigazgató-jelöltek az erősségeiket. Kerekasztal-vetélkedő keretében játékos feladatokkal birkózhattak meg a diákok. Volt itt minden: ‘fekvenyomva’ ivóverseny, lekvároskenyér-majszolás, kólahozó mérkőzés, tanármeggyőző érvelő verseny .

A 12. osztályok jelöltjei a következő diákok voltak: Bernáth Csenger 12.a, Faith Dominik 12.b és Tibai Olivér 12.c .

A kerekasztal-vetélkedő a 11. évfolyamos diákok munkáját is dicséri, akik nagyon ötletes feladatokat adtak a jelölteknek, végig érdekes és szórakoztató programot szerveztek a két lendületes műsorvezető, Kálosi Norbert és Péterfai Marcell irányításával.

Ezután következtek a kampányműsorok. Az egész aula folyamatos nyüzsgésben volt, együtt élt a közönség a fellépőkkel, hatalmas tapsvihar kísérte a produkciókat. 2016-ban a diákigazgató Bernáth Csenger lett, a 12.a jelöltje. Gratulálunk az egész osztálynak és osztályfőnöküknek, Keserű Zoltán tanár úrnak!

szecska2016_1szecska2016_10szecska2016_11szecska2016_2szecska2016_3szecska2016_4szecska2016_5szecska2016_6szecska2016_7szecska2016_8szecska2016_9