KARÁCSONYI KONCERT AZ MKG-BAN

Címkék: Események

Utánozhatatlan hangulat. Meghittség. Komolyság. Vidámság. Nevetés. Egymásra mosolygó arcok. Varga Zsuzsa tanárnő rendezésében fantasztikus összhangban köszöntötték a műsorban szereplő diákok a közelgő ünnepet.

A karácsonyi műsor egy hagyományos betlehemezéssel kezdődött. A 11. D osztály tanulói mellett Bárány Dóra, Tuli Petra és Nagy László 12. B osztályos tanulók vettek részt a jelenetben, versekkel és dalokkal színesítve a műsort. Grübl Dóra Nagy László Adjon az Isten című versét szavalta el, Vörös Vivientől Kosztolányi Dezső Karácsony című versét hallottuk, és az utolsó vers Sík Sándor Te Deum című költeménye volt Bárány Dóra előadásában.

A műsor második része vidám hangulatot hozott a komolyabb, ünnepélyesebb bevezető után. Tóth Szeréna 11. A osztályos tanuló fuvolán adta elő Csajkovszkij A diótörő című mesebalettjéből a Virágkeringőt. Ezután összeállt a zenekar, amelyben Keserű Zoltán tanár úr mellett Horváth Márton, Korolovics Péter, Papp Kristóf és Nagy László vett részt, Varga Zsuzsa tanárnő pedig énekesként erősítette a csapatot. Hagyományos angol nyelvű karácsonyi dalok következtek, ezeket a közönség is együtt énekelte a fellépőkkel. Varga Zsuzsa tanárnő és Tuli Petra duettje mellett nagy sikert értek el a 12. C osztályos fiúk (Arany Dániel, Borsody Levente, Dudok Balázs, Lakatos Levente, Radó Albert, Sajti Zsolt, Sefcsik Márk és Tibai Olivér), akik egy spirituálét énekeltek.

A meghívott vendégek és a gimnázium közössége egy fantasztikusan feldíszített színpadon meghitt és vidám, felemelő és a karácsonyra hangoló programban vehettek részt.

koncert 2016 1koncert 2016 10koncert 2016 11koncert 2016 2koncert 2016 3koncert 2016 4koncert 2016 5koncert 2016 6koncert 2016 7koncert 2016 8koncert 2016 9