Elballagtak a végzősök a Mátyás Király Gimnáziumból

Címkék: Események

A 2016/2017-es tanév a tizenkettedikesek számára május 6-án ért véget a ballagási ünnepéllyel.
Idén iskolánkban 117 diák ballagott, a ballagók között négy és ötéves tanulmányi idejű diákok is voltak, mert az évfolyamon nyelvi előkészítősök is tanultak.

Kora reggel az alsóbb évesek szorgos munkájával indultak az előkészületek, hogy az ünnepség kezdetére a szépen feldíszített iskola köszöntse az elköszönő diákokat. A virágokkal borított folyosók és tantermek jelezték azt, hogy egy újabb iskolai generáció jutott el középiskolai tanulmányainak befejezéséhez, és készült fel az itteni munkájának eredményességét mérő vizsgákra. Három nagy létszámú osztály búcsúzott ebben a tanévben, a német tagozatos 12.a osztály osztályfőnöke Keserű Zoltán tanár úr, az angol tagozatos 12.b osztályé Kalászné Perényi Nóra tanárnő, a természettudományos tagozatú 12. c osztályé pedig Virág-Halvax Eszter tanárnő volt.

Bántó Zsuzsanna igazgatónő ünnepi beszédében utalt arra, hogy a Mátyás Király Gimnázium értékrendjében hagyományosan központi elemek: a tanulmányi sikeresség, a művészeti aktivitás és a sporttevékenység. Mindegyikben kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a 12. évfolyam diákjai.

Tizenhárman végeztek kitűnő és tizennyolcan jeles eredménnyel – ez egy osztálynyi diák. Gimnáziumi tanulmányai alatt végig kitűnő volt Lőczi Lotti és Riba Beatrix.

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen fizikából 10. helyezés ért el Iván Efraim Balázs, matematikából a második fordulóba jutottak: Iván Efraim Balázs és Radó Albert, informatikából: Tóth Hanna és Mucza András. A BÖCS+ÉSZ versenyen 6. helyet szerzett Iván Efraim Balázs; a Dürer-fizikaversenyen az országos 9. helyezett csapat tagjai voltak: Iván Efraim Balázs és Radó Albert; közgazdasági versenyen szerzett 7. helyezést Tóth Hanna. Az országos kémiaversenyeken szerepeltek korábban sikeresen: Balázs Brúnó Bánk, Borsodi Levente.

Eddig 56-an tettek nyelvvizsgát: 47 középfokú és 9 felsőfokú nyelvvizsga bizonyítványt szereztek diákjaink angol és német nyelvből.

A művészetekben ért el sikereket a zenész Nagy László, az énekes Tuli Petra, a diákszínpados Bárány Dóra, Almássy Krisztián, Balázs Brúnó Bánk. Iskolai képzőművészeti tárlatokon láthattuk Makkos Dalma és Hont Jázmin munkáit, Almássy Krisztián pedig önálló, valamint nemzetközi és hazai kortárs csoportos kiállítások résztvevője.

Ez a tanév hozta az utóbbi évek legnagyobb sportsikereit is: a leány kézilabdacsapat a Diákolimpián országos 3. a fiú csapat országos 5. helyezést ért el, ezekben a sikerekben a végzős diákjainknak óriási szerepe volt.

Végül Bántó Zsuzsanna igazgatónő felhívta a ballagó diákok figyelmét arra, hogy ez az iskola számukra mindig a visszaváró iskolapadot jelenti, ahova bármikor fordulhatnak segítségért, mert az iskola továbbra is összeköti őket, hiszen a fonyódi gimnazisták közösségéhez tartoznak ezentúl is.

ballagás2017_1ballagás2017_2ballagás2017_3ballagás2017_4ballagás2017_5ballagás2017_6ballagás2017_7