Tanévzáró ünnepség a Mátyás Király Gimnáziumban

Címkék: Események

Június 16-án délután tartottuk iskolánk tanévzáró ünnepségét. Vörös Vivien 11.d osztályos tanuló köszöntötte a nyarat Szabó Lőrinc Tücsökzene című művének részletével. Ezután Bántó Zsuzsanna igazgatónő értékelte a 2016/2017-es tanévet a tanulmányi eredmények, a versenyek, a sportesemények és az iskolai programok szempontjából.

Gimnáziumunkba ebben a tanévben 420 diák járt, 111-en ballagtak el májusban és 48 felnőtt munkavállaló dolgozott itt. 40 kitűnő és 37 jeles rendű diákunk volt. Nyelvvizsgát angol nyelvből 41-en szereztek, ebből 6 felsőfokú, német nyelvből pedig 12-en voltak eredményesek.

Az idei év legnagyobb OKTV sikere Iván Balázs országos 10. helyezése fizikából (tanára: Kiss Sándor tanár úr). Az OKTV 2. fordulójába jutott angol nyelvből Harsányi Anna (tanára: Pusztai Ágnes tanárnő), ugyancsak a második fordulóba jutottak matematikából: Iván Balázs és Radó Albert (Kasztl Rozália tanárnő tanítványai), informatikából Tóth Hanna és Mucza András (Kasztl tanárnő felkészítésével). A Dürer fizika csapatversenyen iskolánk csapata (Iván Balázs, Radó Albert, Harmath Klaudia országos 9. helyezést ért el – Kiss Sándor tanár úr készítette fel őket. A Nemes Tihamér informatikaverseny alkalmazói kategóriában második fordulóba jutott Takács Kristóf (tanára: Kiss Sándor tanár úr). Az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati versenyen megyei 2. helyezettként jutott az országos döntőbe Fekete Noel (tanára: Kereskai Zita tanárnő), 3. helyezett lett Tóth Vanessza, Halvax tanárnő tanítványa. Babina Edit tanárnő tanítványai, Tóth Szeréna és Hideg Ádám a Ránki történelemversenyen szereztek 3. és 4. helyezést.

Büszkék lehetünk iskolánk sportsikereire is. A leány kézilabdacsapatunk a 3. a fiúk az 5. helyen végeztek a diákolimpián, segítőjük: Bors Éva tanárnő és Lehel László tanár úr. Teniszben diákolimpiai bajnokokat köszönthettünk : Péterfai Marcellt és Kiss Balázs Rafaelt. Új versenyszámban is nyertek diákjaink: a sárkányhajó kategória siófoki versenyét nyerték az MKG diákjai, patronálójuk Lehel László tanár úr. A 2016/2017. tanévben négy diákunk (Horváth Klaudia, Pintér Rebeka, Szerdahelyi Szonja és Kuti Bettina) lett Magyarország jó tanulója, jó sportolója.

Ebben a tanévben hagyományos és hagyományteremtő tanulmányi vetélkedőket rendeztünk az általános iskolások számára idegen nyelvekből, matematikából és természettudományokból. Sikeres diákprogramokon szerepeltek jól tanulóink: az Aludj máskor! vetélkedőn, a diákparlament helyi, megyei és országos rendezvényein, az iskolai diákfórumon, a fordított és szecskanapon. Idesorolhatjuk az ERASMUS projekthez kötődő diák- együttműködést, az utazásokat, a lengyelországi sítábort is.

A tanév kiemelkedő eseményei az iskolai megemlékezések, ünnepélyek, kiállítások voltak, valamint a  Ki? Mit? Tud? és a nemzeti összetartozást megünneplő badacsonyi hajóút és túra.

A tanév értékelése után Bántó Zsuzsanna igazgatónő átadta a jutalmakat: a tanulmányi sikerekért járó plaketteket és könyvjutalmakat, valamint a sportversenyekért járó kupákat.

tanévzáró2017_1tanévzáró2017_2tanévzáró2017_3tanévzáró2017_4