Kiállítás a klubban

Címkék: Események

A Fonyódi Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre és a Mátyás Király Gimnázium jelenlegi diákjai közös kiállítást tartottak a gimnázium klubjában

Már hagyománnyá vált kiállítás megnyitóján vehettek részt a vendégek november 24-én a Mátyás Király Gimnázium klubjában. Az iskola egykori és mai diákjai közösen állították ki képzőművészeti alkotásaikat.

A kiállítás megnyitóján Németh Julianna a Fonyódi Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre nevében üdvözölte a megjelent egykori és mai diákokat és tanárokat. Ezután felidézte Gergye György, dr. Németh Ibolya, Németh Julianna és Gyócsi László, gimnáziumunk négy egykori tanulója életét, pályájuk alakulását. Majd élvezetes beszámolót hallottunk az öregdiákok programjairól, találkozásairól, a kirándulásokról, amiket ebben az évben valósítottak meg. Gyócsi László saját könyveiről tartott érdekes előadást. A Balkáni tűz és a Vendégségben a szeretet nehéz, küzdelmes sorsokat mutat be, és a régi teleknek és karácsonyoknak állít emléket. Ezután Ángyán Veronika előadásában hallottunk két gyönyörű népdalt, majd dr. Sziberth László, a gimnázium alapítványának egykori elnöke visszaemlékezéseit hallottuk arról, hogy a gimnáziumi évek alatt mit kapott az iskolától.

Ezután Bántó Zsuzsanna igazgatónő megköszönte az összes résztvevő munkáját, akik az egyesület programjait szervezik, valamint köszönetet mondott az egykori és jelenlegi diákok már hagyományosnak mondható kiállításának megszervezéséért. Ez az alkalom is bizonyította az öregdiákok lelkesedését, akik fáradhatatlanul munkálkodnak azon, hogy értéket mutassanak a fiatal nemzedéknek a kiállított festményekkel, hímzésekkel és egyéb kézzel készített tárgyakkal. A jelenlegi diákságot Ceglédi Ádám 12. c osztályos tanuló képviselte fotóival. Ádám 2016-ban az ifjúsági kategóriában lett az Év Természetfotósa, néhány képét most újra kiállította a klubban.  A kiállítást Lengyel Zsüliett tanárnő támogatta.

A kiállító öregdiákok:

Ábrahám Ibolya, Ángyán Veronika, Ángyánné Simon Mária, Bakocs Emilné (Szűcs Klára), Bálint Lehelné (Molnár Zsuzsa), Balogh Katalin, Bendli Józsefné (Kardos Zsuzsa), Dévainé Mustos Ibolya, Dornerné Kiss Mária, Döme Lászlóné (Markovics Eszter), Fábián Lászlóné (Horváth Mária), Fehérné Krizmanics Ágnes, Fejes Erika, Gacs József, Gergye György, Gyócsi László, Gyurákovics Ágota, Jeni Zsuzsanna, Kardon Zoltánné, Kovács Bori, Kraliczky Antalné (Horváth Ágnes), Kucséber Violetta, Molnár Tiborné (Sutyor Magdolna), Nagy Ernőné (Németh Ibolya), Nagy Jánosné (Kolip Zsuzsa), Németh Ibolya dr., Németh Julianna, Pintér Csabáné (Fenyvesi Éva), Skerlecz Ibolya, Szalma Lajosné (Szlotta Erzsébet), Sziberth László dr., Wéber Éva dr. és Harmath Gyuláné.

kiállítás2017_1kiállítás2017_10kiállítás2017_11kiállítás2017_2kiállítás2017_3kiállítás2017_4kiállítás2017_5kiállítás2017_6kiállítás2017_7kiállítás2017_8kiállítás2017_9