Ballagás az MKG-ben

Címkék: Események

2018. május 4-én elballagtak iskolánkból a végzős diákok. A középiskolás tanulmányokat ünnepélyesen lezáró ballagás az egész országban talán a legfontosabb eseménye ennek a napnak.

Ez a nagy figyelem hagyományosan a felnőtt-lét kezdetét köszönti, összeköti az egyénnek és a korosztálynak egyaránt szóló ünneplést és az első igazi erőpróbát.

Péntek délutánra az alsóbb évfolyamok munkája nyomán gyönyörűen feldíszített iskola várta a végzősöket és a vendégeket. Az ünnepi műsor a hagyományos keretek között zajlott. A 11. évfolyam nevében Lengyel Melánia 11.a osztályos tanuló köszöntötte a végzős diákokat. A 12. évfolyamból Proity Fanni 12.c osztályos diák búcsúzott el a tanároktól és a diáktársaktól. Majd iskolánk igazgatója, Bántó Zsuzsanna köszöntötte a vendégeket és a gimnázium közösségét. Kiemelte a végzős diákok eredményeit, sikereit. A színpadon álló 121 tanuló közül tízen kitűnő, tizenketten jeles tanulmányi eredménnyel fejezték be gimnáziumi tanulmányaikat.

Sokuk nevéhez fűződik kiemelkedő teljesítmény: Harsányi Anna az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntőjében angol nyelvből országos 33. helyezést ért el, Pimmer László biológiából jutott az OKTV 2. fordulójába. A 12. osztályosok (Harsányi Anna, Horváth Márton, Móricz Gergő, Szécsi Anett) a PénzSztár verseny regionális döntőjében végeztek a 4. helyen. Komáromi Rebeka a Kazinczy-versenyen, Fekete Noel az anyanyelvi vetélkedőn képviselte sikeresen iskolánkat, Hideg Ádám, Tóth Szeréna a Ránki történelemverseny helyezettjei voltak.

Az iskolai nyelvoktatás eredményességét bizonyítja a 48 angol nyelvi és a 11 német nyelvi nyelvvizsga.

A Keszthelyi Helikoni játékokon bronz minősítést szerzett MKG Bandnek is két végzős tagja van.

A most ballagók különböző sportágakban is sikereket értek el: Nánai Emma, Tóth Dóra a Diákolimpián 2-3. helyezett leány kézilabdacsapat tagjai, ugyancsak 2. helyezettek a Fonyód Város Sportjáért kitüntetést elnyert floorballos lányok: Horváth Klaudia, Kötél Dorottya, Pintér Rebeka, Szerdahelyi Szonja és Tóth Dorottya; büszkék vagyunk a sárkányhajósok 3. helyezésére. Péterfai Marcell és Barczi Barna a tenisz és Visnyei Adrien az országúti kerékpár diákolimpiáról hoztak el fénylő érmeket.

Az ünnepség zárásaként Bántó Zsuzsanna igazgatónő átadta a plakett- és könyvjutalmakat a tanulmányi, közösségi munkáért és a sportban elért eredményekért.

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg