A „Barátkozz géniuszokkal” című pályázat eredményhirdetése

Címkék: Események

A gimnázium klubtermében áprilisban volt megtekinthető a „Magyarországon született tudós elmék világraszóló eredményei” című kiállítás, amelyet dr. Pálfi György 16 éves kutatómunka alapján állított össze.

A kiállításban szereplő, a tudomány különféle területein maradandót és világraszóló felfedezést tett magyarországi származású tudósok alaposabb megismerésére tett kezdeményezés volt a „Barátkozz géniuszokkal” című pályázat, amely lehetőséget kínált arra is, hogy a természettudományos érdeklődésű diákok elmélyedhessenek a különféle tudományterületek kutatásában. A tanulók egyénileg vagy párban készítették el a projektmunkáikat, amelyek készülhettek esszé, kisfilm vagy PPT formájában.

 

Az eredményhirdetés az utolsó tanítási héten volt, amikor Varga István a Fonyódi Kulturális Intézmények igazgatóhelyettese és a Fejér Szövetség képviselői, Sajó Mária és dr. Boór Ferenc gratuláltak a gyerekeknek, és átadták a díjakat a legjobb eredményt elért pályamunkákért. A pályázatra összesen 23 diák jelentkezett, és 15 pályamunka készült.

 

A legjobb prezentációt Kara Cintia az orvostudomány témakörben készítette holtversenyben Potó Marcellel, aki a jelentős magyar találmányokból mutatott példákat. Esszé témakörben 3 pályamű született, ezek közül Ács Krisztina írása lett a legjobb. Szabó Pál Placid pedig kisfilmet készített, amelyért különdíjat kapott. A gyerekek ajándéka egy-egy írószer csomag volt és a Magyarságtudományi Füzetek különféle példányai egy oklevéllel, illetve emléklappal együtt.

 

A Tudománytörténeti Kiállítás bemutatása és a hozzá köthető pályázat kiírása a Fonyódi Kulturális Intézmények szervetésében valósult meg. A kiállítási anyagot a Fejér Szövetség biztosította, a diákok motiválása, felkészítése pedig Kozák Attila, iskolánk fizika-informatika szakos tanárának munkája volt.

 

A verseny díjazottjai helyezésenként:

PPT kategóriában:

  1. helyezettek: Kara Cintia és Potó Marcell
  2. helyezettek: Mátrai Tamás – Musza Milán
  3. helyezettek: Czink Mátyás – Hódos Dávid és Száraz Cintia – Plavecz Mirjam

Esszé kategóriában:

  1. Ács Krisztina
  2. Buzsáki Margaréta
  3. Ágoston Katinka – Bera Borostyán

Különdíj: Szabó Pál Placid.

 

eredményhírdetés_1eredményhírdetés_10eredményhírdetés_11eredményhírdetés_12eredményhírdetés_13eredményhírdetés_2eredményhírdetés_3eredményhírdetés_4eredményhírdetés_5eredményhírdetés_6eredményhírdetés_7eredményhírdetés_8eredményhírdetés_9