Christmas Party a Mátyásban

Címkék: Események

Immáron sokadszorra rendeztük meg a rendhagyó, angolul tanulók körében népszerű karácsonyi teadélutánt a gimnáziumban.

A Christmas Party-nak elnevezett találkozón - melynek az iskola klubja szokott helyet adni -,általában az angol iránt lelkesedő, szorgalmas és érdeklődő diákok vesznek részt, de természetesen örömmel várja azokat is, akik csupán kíváncsiságból, kedvtelésből néznének be a programokra.

Az idei Christmas Party – vagy ahogy az angolok sokszor rövidítve írják Xmas -, december 18-án volt. A nagyjából kilencven perc terjedelmű, délutáni rendezvényen nem maradhatott el az angol nyelvű  szerepjátszás, valamint a felsőbb évesek kitartó munkáinak köszönhető prezentációk sem, amelyek bemutatták az angolszász őszi ünnepkört és karácsonyi szokásokat. Ezen felül betekintést nyerhettünk még a mikulás eredetének angol nyelvi legendájába, és az érdekesnél érdekesebb – s valamikor furcsább – brit ünnepi hagyományokba.

Az előadások után egy karácsonyi videó megtekintésére került sor, melynek alapján egy feladatlapot kellett megoldani, természetesen angol nyelven. A versengő csoportok harca elkezdődött, s még folytatódott egy következő tesztlap kitöltésével egy  pár percig, majd az eredményhirdetés következett. Az első három helyezett csapat szaloncukrokkal, gyümölcsökkel, és egyéb finomságokkal lett gazdagabb, ám a többi versenyző sem szomorkodhatott, ugyanis megérkeztek idő közben a helyi konyhán frissen főzött vanília pudingok, a hangulathoz legméltóbban illő kelyhekben.

A lassan negyven éve hagyománnyá vált Christmas Party egy érdekes, kereteit felülmúló gyöngyszem az iskolai rendezvények sorában.

Let’s Enjoy It!

 

Készítette: Horváth Dániel András 10/A osztály

Christmas Party 2018/1Christmas Party 2018/10Christmas Party 2018/11Christmas Party 2018/12Christmas Party 2018/13Christmas Party 2018/2Christmas Party 2018/3Christmas Party 2018/4Christmas Party 2018/5Christmas Party 2018/6Christmas Party 2018/7Christmas Party 2018/8Christmas Party 2018/9