Kommunikálj velünk! - Kommunikációs verseny iskolánkban

Címkék: Események

Gimnáziumunkban minden évben különböző tanulmányi versenyeket rendezünk a környékbeli általános iskolák nyolcadik osztályos tanulói számára. Idén egy újabb megmérettetési lehetőséget hirdettünk meg az eddigiek mellett.

Hagyományosan az idegen nyelvi, a matematikai és a természettudományos versenyen vesznek részt minden évben a diákok, de ebben a tanévben a magyar – történelem munkaközösség szervezésében kommunikációs versenyre is vártuk az érdeklődő tanulókat.

December 2-án így egy jó hangulatú délutánt töltöttünk együtt a versenyzőkkel, akik a Balatonlelle – Karádi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói voltak, és tanáruk, Pozsonyi Zsolt kíséretében érkeztek a versenyre.

A gimnázium magyar nyelv és irodalom szakos tanárai Dr. Lázár Zoltánné vezetésével hallgatták meg a versenyzőket, akik párokban oldották meg a változatos, érdekes feladatokat. Először egy 9. osztályos tanulóval kellett interjút készíteniük a gimnáziumban eddig szerzett tapasztalatairól. Aztán egy rövid cikket kellett írniuk a napjuk egyik humoros momentumáról, ezeken a történeteken jókat derült a zsűri. Nagyon érdekes volt az a feladat is, amikor egy állóképet kellett bemutatni a pároknak, a többieknek pedig ki kellett találni, mit játszanak el. A versenyzők azt is bebizonyították, hogy felelősen használják az internetet, amikor annak veszélyeire kellett felhívni a figyelmet az egyik feladatban. Nagyon jól teljesítettek az érvelési feladatban is, amikor az internet pozitív és negatív hatásait kellett megfogalmazniuk. Szellemes megoldások születtek akkor is, amikor filmajánlót és egy reklámszöveget kellett megírni egy általuk szívesen fogyasztott termékhez.

A versenyzők nagyon jól teljesítettek az írásbeli és a szóbeli feladatok megoldásában is, és vidáman, könnyedén mutatták be a megoldásaikat, amelyek sokszor komoly filozófiai megállapításokat tartalmaztak. Mindegyik páros bebizonyította, hogy nagyon otthonosan mozog az írásbeli és a szóbeli kommunikáció különböző műfajaiban, ez a készség pedig az élet minden területén segít minket eligazodni.

Köszönjük a versenyzők részvételét és a felkészítő tanáruk munkáját, és mindenkinek gratulálunk!

A verseny végeredménye:

1.helyezett páros: K.A. és B. A.

2. helyezett páros: E. A. és J. D.

3. helyezett páros: J.D.L. és F.A.L.

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg