Megkapták a szalagot a Mátyás Király Gimnázium végzősei

Címkék: Események

A hagyományoktól eltérően idén már november 29-én feltűzték a végzősök szíve fölé a bordó szalagot, amely a gimnáziumhoz tartozást és a tanulmányok befejezését szimbolizálja.

A nagy napra már a tanév elejétől fogva készültek a diákok rendszeres táncpróbákkal és a ruhák tervezgetésével. A szalagtűzés estéjén pedig zsúfolásig megtelt a gimnázium aulája a szülők, barátok, rokonok és a volt diákok érkezésével. Az ünnepi műsor a zászlóbehozatallal kezdődött, majd a Himnuszt énekeltük el, zongorán kísért Bera Borostyán 11.c osztályos tanuló. A 11. évfolyam nevében Major Fanni 11.a osztályos tanuló köszöntötte a végzős diákokat. A 12. évfolyamosok képviseletében Czippán Máté 12.b osztályos diák szólította meg a diáktársakat, a szülőket és a tanárokat. Ezután Szilasi Gábor megbízott intézményvezető tartotta meg ünnepi beszédét. Ebben kiemelte, hogy kettős minőségben áll most a színpadon: úgy is, mint az iskola igazgatója, és úgy is, mint az egyik végzős osztály osztályfőnöke. Beszédében felidézte a most már utolsó éves diákok első napjait az iskolánkban, és sok sikert kívánt nekik a további életükhöz.

Ezután következett a szalagtűzés. A sort a 12. a osztály kezdte osztályfőnökük, Pusztai Ágnes tanárnő vezetésével. Majd a 12.b osztály állt fel a színpadra, és megkapták a szalagot osztályfőnöküktől, Lengyel Zsüliett tanárnőtől. A 12.c osztály tanulóinak Szilasi Gábor tanár úr tűzte fel a szalagot. A 12.d osztály zárta a sort osztályfőnökükkel, Zentai Ildikó tanárnővel. Az ünnepi műsor a Szózat eléneklésével zárult.

A végzős tanulók ezt követően bemutatták a sokat gyakorolt nyitótáncot, amelyet négy csoportban adtak elő. Üde színfolt volt az előző évekhez képest, hogy az idén a hagyományos bécsi keringő mellett az egyik csoport latin táncot mutatott be. A táncok koreográfiájának megtervezése Pomezsánszky Judit nevéhez fűződik, a patronáló tanár Erdei Barnabás tanár úr volt. Az ünnepi műsort Kereskai Zita tanárnő állította össze. Az ünnepség zárásaként a tanulók felkérték egy táncra a szüleiket, akiknek arcán a meghatottság és a büszkeség érzése igazolta azt, hogy ez a közösen eltöltött alkalom örök emlék marad mindenki számára.

Képek: Fonyód Média

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg