A Fekete Sereg ismét Nagybajomban járt!

Címkék: Friss hírek

Nagy örömmel fogadtuk a hírt, hogy idén is meghívták a Mátyás Király Gimnáziumot az „Aludj máskor! ” elnevezésű Somogy megyei középiskolásoknak rendezett vetélkedőre. Ez 2012. szeptember 29-30-án került megrendezésre.

A Fekete Sereg ismét Nagybajomban járt!

Nagy örömmel fogadtuk a hírt, hogy idén is meghívták a Mátyás Király Gimnáziumot az „Aludj máskor! ” elnevezésű Somogy megyei középiskolásoknak rendezett vetélkedőre. Ez 2012. szeptember 29-30-án került megrendezésre.

Amint összegyűlt a harmincfős létszám, neki is kezdtünk az előkészületeknek. A csapat egy része Somogyváron értelmi sérült gyerekeket látogatott meg, akiket zenés műsorral szórakoztattak, együtt játszottak és énekeltek velük, sütit sütöttek nekik és sok szép játékkal lepték meg őket. Az idei téma a cirkusz volt. Ezzel mind a 12 csapatnak feladták a leckét a szervezők, hiszen fő kritérium az egyediség, különlegesség. Sok munkát fektettünk a díszletekbe, valamint a nyitótánc betanulásába, gyakorlásába, amit ezúton is köszönünk Stamler Júliának, 11.b osztályos tanulónak. 29-én reggel izgatottan vágtunk neki az útnak, a tavalyról már ismert terepnek. A felvonuláson igyekeztünk minél több, változatosabb cirkuszi szereplőt felsorakoztatni, a zenészeink pedig végig nagyszerűen kísértek minket.

Idén is rengetek feladatot teljesítettünk, 24 órán keresztül alkalmunk sem volt az unatkozásra, semmittevésre. A pörgős nyitótáncunkban pantomimeseknek öltöztünk, és nagy sikert arattunk a jó hangulat megteremtésével. A srácoknak lehetőségük volt pár perce kipróbálni milyen szerkezettel kellett megbirkóznia régen a tűzoltóknak, néhányunknak kán-kános illetve cowboyos táncot kellett összehoznia, valamint a délelőtti órákban négy szülőnek is lehetősége volt összemérnie tudását a többi iskola tanulóinak szüleivel. Ők is mindent megtettek annak érdekében, hogy minél több pontot kapjon csapatunk. Ezeken kívül makettet, autóverseny pályát építettünk, bábokat varrtunk, majd előadtunk egy bábelőadást. A hajnali órákban, amíg néhányan focicipőt húztunk és gólokat szereztünk a csapatnak a focipályán, addig odabent berendezték a „Nagyi konyháját”. A terítés és a finom ételek, amik teljesen lenyűgözték a zsűrit, az egyik csapattagunk nagyszüleinek az érdeme. Köszönjük nekik! Természetesen idén is részt vettünk a táncversenyen, mindkét pár, akik indultak, fergetegesen teljesítettek a táncparketten, majd a korareggeli órákban egy varázsló-aerobiccal készültünk, ami szintén nagyon jól sikerült.

Erre az időre már az összes csapat, mind a 400 játékos, teljesen közvetlenül, barátságosan viszonyult egymáshoz. Együtt nevettünk, buliztunk, jól éreztük magunkat, és egyre fokozódott az izgalom, mivel közeledtünk az eredményhirdetéshez. Bíztunk a legjobbakban, hiszen a verseny folyamán mindkét részeredmény összesítésében az első helyen álltunk.

Az utolsó percekben egy közös reggeli tornával fokoztuk a hangulatot, majd együtt megnéztük képekben felvillantva az eltelt 24 óra legjobb pillanatait. A vetélkedő során a Fekete Sereg 289 pontot szerzett, ami a 2. helyre volt elegendő, így a tavalyi első hely címvédése csak 4 ponton múlott, de fő a részvétel és az, hogy jól érezzük magunkat. Ez úton szeretnénk megköszönni a segítségét a szülőknek, Hidegné Kiss Judit, Bárdióné Berkes Judit, Tóth József és Proity Zoltán, és a tanároknak, Babina Edit tanárnő, Czippán Andrea tanárnő, Keserű Zoltán tanár úr és Kozák Attila tanár úr, akik elkísértek, segítettek és támogattak bennünket.

Köszönjük, hogy ott lehettünk!

Hideg Bernadett (10.d)

nagybajom_2012_1.JPGnagybajom_2012_2.JPGnagybajom_2012_3.JPGnagybajom_2012_4.JPGnagybajom_2012_5.JPGnagybajom_2012_6.JPGnagybajom_2012_7.JPG