Laborfejlesztés a Mátyás Király Gimnáziumban

Címkék: Friss hírek

2014. április 4-én ünnepélyes keretek közt adták át iskolánk új természettudományos laborját, miután elkészültek a létesítmény építészeti és belsőépítészeti munkálatai.

A „Legyél te is természettudós”- Laborfejlesztés a Fonyódi Mátyás Király Gimnáziumban című, TÁMOP—3.1.3-11/2-2012-0047 kódszámú, 100%-ban Európai Uniós támogatási forrású projekten nyert összeg 337 500 000 Ft volt.

A program célja, hogy minél több diákkal kedveltesse meg a természettudományos tantárgyakat. 11 alapfokú nevelési-oktatási intézménnyel kötöttek együttműködési megállapodást, ezen intézmények szintén használják majd a gimnázium laborját.

A megnyitón Bántó Zsuzsanna, a gimnázium igazgatója, Hidvégi József, Fonyód város polgármestere és Móring József Attila, országgyűlési képviselő méltatta a fejlesztés jelentőségét és a térségben betöltött szerepét. A szalagátvágást követően a meghívott vendégek betekintést nyerhettek a kémia, fizika, biológia és földrajz tantárgyak laborkísérleteibe, melyeket a diákok és szaktanáraik mutattak be.

labor1.jpglabor2.jpglabor3.jpglabor4.jpglabor5.jpg