KITÜNTETÉSBEN RÉSZESÜLTEK ISKOLÁNK TANÁRAI

Címkék: Friss hírek

A 2016/2017. tanév végén két kollégánk kapott elismerést pedagógusi munkájáért. Zentai Ildikó Fonyód Város kitüntetését kapta meg, Kasztl Rozália pedig a Siófoki Tankerületi Központ elismerő oklevelét vehette át.

Zentai Ildikó,

a Fonyódi Gyermekekért Díj kitüntetettje

 

1988 óta dolgozik a Mátyás Király Gimnáziumban, földrajz szakos tanár, szakvizsgázott pedagógus, a Pedagógus II-be sorolt tanár. Folyamatosan vállal osztályfőnöki tevékenységet, öt éven keresztül az osztályfőnöki munkaközösség vezetője volt. Jó meglátásaival, ötleteivel segíti az iskola működését.

A TÁMOP 3.1.3 pályázat megvalósításában aktív szerepet vállalt a földrajz tantárgyi munkafüzetek kidolgozásával.

Felkészült, motivált tanár: tanítványait sikeresen készíti fel közép- és emelt szintű érettségi vizsgára; több tanítványát juttatta el az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntőjébe; sokan tanultak tovább az ő tárgyából: sok földrajztanár, geodéta, geológus, geológus-kutató tanítványa van.

Az elmúlt négy évben vállalta az iskolai közösségi szolgálat szervezését és dokumentálását minden anyagi ellenszolgáltatás nélkül.

Empatikus, segítőkész ember, aki iskolai szinten sokat tesz a nehéz körülmények között élő diákokért. Városi szinten pedig karácsonyi csomagokat állít össze diákjaival a város óvodásai számára.

Csaknem harmincéves igényes, színvonalas tanári munkájával, karitatív tevékenységével rászolgált a város elismerésére.

 

Kasztl Rozália tanár

a Siófoki Tankerületi Központ elismerő oklevelét kapta

 

Kasztl Rozália a Mátyás Király Gimnázium matematika-informatika szakos tanára, munkaközösség-vezető.

Színvonalas, igényes és eredményes matematikatanítása mellett sokat tesz a gimnázium matematika tagozatának népszerűsítéséért: tehetségazonosító matematikaversenyt szervez valamint tehetséggondozó foglalkozásokat tart az általános iskolások számára.

Matematikatanárként a matematika megszerettetése a célja. Ennek egyik lehetőségét a logikai játékok alkalmazásában is látja. Az a kérdés foglalkoztatja: hogy hogyan fejlesztik a matematikai képességeket és a problémamegoldást a logikai játékok.

Mindezek mellett tanítványai jól szerepelnek a különböző matematikaversenyeken: az Arany Dániel matematikaversenyen és a matematika és informatika OKTV-n rendszeresen második fordulós versenyzői vannak, a Nemes Tihamér informatika versenyen országos 21. és 28. helyezést szereztek diákjai, a BÖLCS+ÉSZ versenyen országos 6. helyen végzett a tanítványa. A Dürer, Bolyai matematikaversenyek iskolai fordulóit szervezi.

 

Kitüntetett tanáraink:

Babina Edit, Kereskai Zita és Virág-Halvax Eszter tanárnők az Oktatási Hivatal Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központja által a 2016/2017-es tanévben szervezett tanulmányi versenyek során a tehetséggondozásban végzett kiemelkedő pedagógiai munkájukért vehettek át oklevelet.