Ünnepélyes tanévzáró

Címkék: Események

2015. június 13-án tartottuk iskolánk tanévzáró ünnepségét. Bántó Zsuzsanna igazgatónő kiemelte az iskolai közösséghez tartozás élményének fontosságát.

A 2014/2015. tanévet 470 fővel kezdtük meg a Mátyás Király Gimnáziumban, és 480 fővel zártuk. 15 osztályunk volt ebben a tanévben, az osztályok átlaglétszáma 32 fő. Iskolánk diákjai szép sikereket értek el a különböző tanulmányi versenyeken és a sportok területén is. Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen Szalay Eszter (12.c) biológiából országos 2. helyen végzett, Tuli Benjámin (11.b) rajzból 17. helyezést ért el. A Mikola tehetségkutató fizikaversenyen országos 4. helyezést szerzett Iván Balázs (10.c). Szépen szerepeltek diákjaink a MOL természettudományos csapatversenyén, az Öveges Laborok csapatversenyén, az Oláh György kémiaversenyen és a Fodor József biológiaversenyen.

Az idegen nyelvek tanulásának igénye megmutatkozik a nyelvvizsgák számában.

Angol nyelvből 57 középfokú és 2 felsőfokú, német nyelvből 21 középfokú és 1 felsőfokú nyelvvizsga-bizonyítványt szereztek tanulóink. Az idei tanévben 15 kitűnő és 19 jeles bizonyítványt vehettek át a diákok.

A sport területén ebben a tanévben az eddig klasszikusnak számító sportágak mellett új sikerterületek jelentek meg: a floorball, az unihoki, és nagyon jól szerepeltek a triatlon és a duatlon versenyeken is diákjaink.

Az idei tanévet Kosztolányi Dezső A nyár című versével búcsúztatta Bárány Dóra 10. b osztályos tanuló.

 

A nyár

A nyár az én szerelmem, érte égek,
halálthozó csókjára szomjazom,
erdőket áldozok szilaj tüzének,
bár ajkam is hervadna el azon.

Görnyedve várom télen a szobámba,
a tűz körül álmodva csüggeteg,
lángóceánját képzeletbe látva,
mely semmivé hamvasztja a telet.

S ha lángszerelme sápadt őszbe vénül,
s zöld pártadísze hullong a fejérül,
virrasztom árva, bús menyasszonyom.

Zokogva már hülő keblére fekszem,
s elsírva ottan legnagyobb szerelmem,
sápadt, aszú haját megcsókolom...