Ünnepélyes tanévnyitó

Címkék: Események

A tanévnyitó ünnepéllyel szeptember 1-jén megkezdődött a 2015/2016-os tanév a Mátyás Király Gimnáziumban is.

Bántó Zsuzsanna igazgatónő köszöntötte a nevelési-oktatási folyamat valamennyi résztvevőjét. Beszédében utalt arra, milyen változások zajlottak a közelmúltban a köznevelésben és a szakképzésben, és arra is, hogy ez milyen újdonságokat eredményez majd az iskola működésében ebben a tanévben.

Ami változatlan feladat és kötelezettség: az iskolai tanulmányi követelmények teljesítése és a középfokú tanulmányok sikeres folytatása. Intézményünk pedagógiai célja, hogy versenyképes tudáshoz juttassa az idejárókat, és megfelelő pályairányítással segítse a diákok jövőbeli boldogulását.

Az elmúlt tanévben érettségizett tanítványaink 72%-a folytatja tanulmányait valamilyen intézményben: 55 fő egyetemen, 7 diák főiskolán, 20 fő OKJ-s képzésen. A 12. a diákjainak 64%-át, a 12. b 78%-át, a 12.c 90%-át és a 12.d 52%-át vették fel valamelyik felsőoktatási intézménybe.

A nyári szünetben ismét népszerűek voltak az immár hagyománnyá vált táboraink: a töröcskei művészeti és természetjáró tábor és a zalaszabari képzőművészeti és intenzív angol nyelvi tábor .Iskolánk egy újabb sikert is elkönyvelhet: Iván Balázs 11.c osztályos tanuló a tavalyi tanév során országos 3-4. helyezést ért el a KÖMAL fizika feladatmegoldó pontversenyében. Felkészítő tanára Németh László, iskolánk matematika-fizika szakos tanára és Horváth István nyugalmazott igazgató és matematika-fizika szakos tanár volt.

A 2015/2016-os tanévben iskolánkban három 9. osztály indul.

A 9. a osztály német tagozat és nyelvi előkészítő csoport. Osztályfőnök: Bognárné Huzsvai Cecília tanárnő.

A 9. b osztály angol tagozatos, osztályfőnökük: Bors Éva tanárnő.

A 9. c-ben  tanulnak az általános és humán tagozatosok valamint a matematika, informatika, kémia-biológia tagozatosok: a természettudományokkal foglalkozók. Osztályfőnök: Kereskai Zita tanárnő.

tanévnyitó 2015/1tanévnyitó 2015/2tanévnyitó 2015/3tanévnyitó 2015/4tanévnyitó 2015/5tanévnyitó 2015/6