Szalagavató a Mátyás Király Gimnáziumban

Címkék: Események

2016. január 8-án este ünnepi alkalomból gyűltünk össze a gimnázium aulájában. A végzős diákok vonultak fel sorban a színpadra, és az osztályfőnökök feltűzték mellkasukra a felnőtté válás közeledtét jelző szalagot.

Az ünnepség a zászló bevonulásával kezdődött, majd a zsúfolásig megtelt aulában a Himnusz szólalt meg, zongorán kísérte Proity Zsombor 12.c osztályos tanuló. Ezután Nagyné Keller Izabella, a KLIK Fonyódi Tankerület tanügyigazgatási  referense mondta el köszöntő beszédét. A 11. évfolyam nevében Perusza Eszter 11.a osztályos tanuló  szólt a végzős diáktársakhoz. Emlékeztette őket arra, mit jelent a bordó színű szalag, hogyan jelképezi az elmúlt évek emlékeit, a tanórák, az iskolai rendezvények és az osztálykirándulások felejthetetlen pillanatait. Végül kitartást és szerencsét kívánt nekik ahhoz, hogy sikerüljön elérni kitűzött céljaikat, megvalósítani álmaikat, elképzeléseiket.

A 12. évfolyam nevében Horváth Dalma 12.b osztályos tanuló mondta el gondolatait, és a gimnáziumi évek egyik legszebb és legünnepélyesebb eseményén összefoglalta az itt eltöltött évek jelentőségét.

„A Mátyás Király Gimnázium falai között nőttünk fel, váltunk gyerekből fiatal felnőtté. De mit is jelent ez? Az embernek ilyenkor forr ki a személyisége, a tudata, saját véleményt alkot, döntéseket hoz. A mi legfontosabb döntésünk most az lesz, hogy mihez kezdjünk majd az érettségi után. Mindenki kitűz egy célt maga elé, és megpróbálja azt megvalósítani.”

Ezután Bántó Zsuzsanna igazgatónő köszöntő beszéde következett, majd a szalagtűzéshez vonultak fel az osztályok a színpadra a következő sorrendben:

12.a osztály, osztályfőnök: Erdei Barna

12.b osztály, osztályfőnök: Szilasi Gábor

12.c osztály, osztályfőnök: Zentai Ildikó

12.d osztály, osztályfőnök: Varga Sámuelné.

A Szózat eléneklése után az ünnepi műsor a végzős diákok táncaival folytatódott, angol és bécsi keringőt láthattunk.

A 12. osztályosokat felkészítette, a táncokat betanította Feledi Ildikó táncpedagógus a patronáló tanárok, Pintér Gabriella tanárnő és Erdei Barnabás tanár úr segítségével.

A műsor zárásaként a végzős diákok kérték fel szüleiket egy keringőre.

aszalag-001.jpgaszalag-002.jpgszalag2016 1szalag2016 2szalag2016 3szalag2016 4szalag2016 6szalag2016 7