LÉLEKTÉR ÉS LÉLEKTÁJ: LENGYEL ZSÜLIETT KIÁLLÍTÁSA

Címkék: Események

2016. 03. 11-én Balatonfenyves községházában került megrendezésre Lengyel Zsüliett Csend és fény című kiállításának megnyitója. A kiállítás megtekinthető május 6-ig.

Köszöntőt mondott Lombár Gábor polgármester, a kiállítást megnyitotta Dr. Géger Melinda művészettörténész.

A művészettörténész mély empátiával elemezte és méltatta a kiállításon megtekinthető képeket. Kiemelte, hogy a képeken enteriőrt és exteriőrt láthatunk. De ezek nem valóságos belső és külső terek, hanem a lélek érzés- és gondolatvilágából szőtt terei, amit a művész egyedi, erőteljes és dinamikus színeivel és ecsetvonásaival jelenít meg.

Lengyel Zsüliett az egri Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán rajz és vizuális kommunikáció szakon végzett, 2000 óta a fonyódi Mátyás Király Gimnázium tanára. Tagja a Kapos Art Képző- és Iparművészeti Egyesületének és a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének. Festészettel és számítógépes grafikával foglalkozik.

A művésznő számos csoportos és önálló kiállításon vett részt országszerte és határon kívül is.

Rangos díjakat kapott: 1999 Miskolc Téli Tárlat –Missionart Galéria díja, 2000 Közép-Kelet Európai nívódíj (Mail Art), 2003 Amatőr Artyum – Somogy Megye díja, 2004 Nemzetközi Mail Art Pályázat – Kaposvár város díja, 2005 Megyei Tárlat, Kaposvár nívódíj, Országos Groteszk Pályázat nívódíj.

Lengyel Zsüliett hitvallása: Életünk során egy fejlődési lépcsőfokon haladunk felfelé, az alkotás folyamata és az alkotói korszakok lépcsőfokokat jelölnek. A festék elmondhatóvá, áttetszővé teszi a művész gondolatait és érzésvilágát.

Gratulálunk a kiállításhoz!

LZs 2016_1 LZs 2016_2