TERMÉSZETTUDOMÁNYOS VERSENY AZ MKG-BAN

Címkék: Események

2016 december 7-én a fonyódi Mátyás király Gimnázium természettudományos versenyt szervezett a környékbeli általános iskolások számára.

A verseny főszervezője Feketéné Györe Szilvia tanárnő volt. A verseny magába foglalta a földrajz, fizika, kémia és biológia 7. és 8. osztályban tanultak alapismereteit. A versenyre nevezett iskolák: Szent László Király Általános Iskola, Somogyvár; Boglári Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola,;Siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola, Palonai Magyar Bálint Általános Iskola, Fonyód; Fodor András Általános Iskola, Lengyeltóti; Dobó István Általános Iskola, Balatonszentgyörgy,;Balatonlellei-Karádi Általános Iskola; Csány-Szendrey Általános Iskola, Keszthely.

A versenyre 11 háromfős csapat érkezett. Az előzetes tájékoztatót követően két színtéren indult meg a verseny. A csapatok fele a kémia teremben elméleti ismeretekből, a másik fele a laborban gyakorlati ismeretekből adtak számot a tudásukról. Összesen két órás (elméleti és gyakorlati) munka után következett az eredményhirdetés. A záró ünnepségen a csapatokat Bántó Zsuzsanna igazgatónő köszöntötte. Minden csapattag emléklapot és egy mikuláscsokoládét vehetett át, a nyertesek könyvjutalomban részesültek. Az első helyezett a Balatonlellei-Karádi Általános Iskola, felkészítő tanárok: Misetáné Burján Anita, Nyakas László, Podányi Judit, Rangli Margit, Türgyei László. Diákok: Mráv Martin, Kácsor Judit, Gerbovits Balázs.
A másodikak holtversenyben a keszthelyi Csány-Szendrey Általános Iskola és a Boglári Általános Iskola. Diákok a keszthelyi iskolából: Penk Ádám, Novák Dorka, Pektor Ervin. Felkészítő tanárok a boglári általános iskolából: Kissné Mihályi Katalin, Palástiné Szerpák Tünde, Türjei Attila. Boglári diákok: Györe Győző, Liszt Milán, Pór István .Harmadik helyezett lett a Fodor András Általános Iskola. Felkészítő tanárok: Ágostonné Dankó Mónika, Keresztes Ottília, Marián József, Szabó Eszter. A diákok a lengyeltóti iskolából: Ágoston Katinka, Bera Borostyán, Káldi Máté. A verseny nagyon szoros pontszámokkal alakult, így minden csapat nyertesnek tekintheti magát. Gratulálunk a tanulóknak, köszönjük a felkészítő tanárok munkáját!

TTverseny2016_1TTverseny2016_2TTverseny2016_3TTverseny2016_4TTverseny2016_5TTverseny2016_6TTverseny2016_7TTverseny2016_8TTverseny2016_9