BALLAGÁS – 2019

Címkék: Események

2019. május 3-án búcsúztak a végzős diákok a Mátyás Király Gimnáziumtól.

A ballagási ünnepély 10 órakor kezdődött szép, napsütéses időben. Előtte csengőszó jelezte a 12. évfolyamos diákok utolsó osztályfőnöki órájának kezdetét. Ezután a végzősök elbúcsúztak a gimnázium épületétől. Végigjárták a jól ismert folyosókat, megkerülték az iskolát, majd felsorakoztak az aula színpadán.

A zászlóbehozatal után a Himnusz éneklésével kezdődött az ünnepség, zongorán kísért Bera Borostyán 10. c osztályos tanuló. A ballagó diákokat Szilágyi Domokos versével köszöntötte Maurer Áron a 10. b osztályból. A 11. évfolyam nevében Ekkert Noémi 11. d osztályos diák búcsúzott a végzősöktől. A 12. évfolyam nevében Csóbor Benjámin 12. b osztályos tanuló búcsúzott az iskolától. A ballagók nevében Lengyel Melánia 12. a, Bodó Nikoletta 12. b és Kovács Ádám 12. c osztályos tanulók felkötötték a szalagot az iskola zászlajára. A zászlót átadták: Vuk Krisztina 12. a, Szultos Boglárka 12. b és Király Ákos 12. c osztályos diákok. A zászlót átvették a 11. évfolyam tanulói: Molnár Angyal, Proics Barbara és Lenner Vilmos.

Bántó Zsuzsanna igazgatónő ünnepi beszéde után a jutalmak átadása következett. Az „Ép testben ép lélek” díjat alapítója, Szőke Álmos nevében Lehel László tanár úr adta át. Az idei tanévben ezt az elismerést kiemelkedő tanulmányi és sporteredményeikért Kovács Noémi és Simon Armilla 12.b osztályos tanulók vehették át. A Fonyódi Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre által kiírt pályázat nyerteseinek a jutalmat Németh Julianna elnök adta át Lengyel Melánia 12. a, Tóth Csenge 12. b és Kovács Ádám 12. c osztályos tanulóknak. Ezután az igazgatói jutalmak átadása következett. Végül a Szózat közös eléneklése után a 12. évfolyamos tanulók az osztálytermeikbe vonultak vissza, majd vendégeik kíséretében hagyták el  a négy év emlékeit őrző iskolájuk épületét.

ballagás2019_2ballagás2019_3ballagás2019_4ballagás2019_5