Tanévnyitó ünnepély – Indul a 2019 / 2020. tanév

Címkék: Események

2019. szeptember 2-án kezdődött el az új tanév a Mátyás Király Gimnáziumban is. A legfontosabb személyi változás iskolánkban az, hogy megbízott intézményvezetőként Szilasi Gábor kapott megbízást ebben a tanévben a gimnázium irányítására.

Nevelőtestületünk új kollégákkal bővült: Rigó Nikoletta történelem és TÉG, Harmath Katalin magyar nyelv és irodalom, valamint Nagy Elvira angol-német szakos tanárok erősítik iskolánk tantestületét a következő tanévben.

Júliusban kiderültek a felsőoktatási felvételi vizsga eredményei. A tavalyi végzős évfolyam 70 %-a nyert felvételt valamelyik felsőoktatási intézménybe. A felsőfokú OKJ-s képzéssel együtt ez az arány meghaladja a 85 %-ot. Gratulálunk tavalyi végzőseinknek ehhez a nagyon szép eredményhez!

A nyár folyamán több sikeres iskolai program valósult meg. A jubileumi somogyfajszi művészeti tábort 10. alkalommal szervezték meg Lengyel Zsüliett és Dr Lázár Zoltánné tanárnők, valamint Keserű Zoltán tanár úr.

Az iskola vízitelepe egész nyáron működött, és számos kikapcsolódási és sportolási lehetőséget biztosított az oda látogatóknak.

Az iskola tárgyi feltételei is javultak a nyár folyamán, például két új projektor érkezett az intézménybe, a földrajz terembe pedig egy interaktív panel került.

Az új tanévben 379 diák kezdi meg tanulmányait 13 osztályban. A nevelő-oktató munkát 38 tanár végzi.

A 9. osztályok osztályfőnökei:

9.a – német és humán tagozat, osztályfőnök: Keserű Zoltán, német szakos tanár

9.b – angol tagozat, osztályfőnök: Bors Éva, testnevelés szakos tanár

9.c – matematika, természettudományi és angol tagozat, osztályfőnök: Kovács Balázs, matematika-fizika szakos tanár

Az alapítvány támogatásával idén két tanuló kapta meg az „Év tanulója” kitüntető díjat. Egyikük Tóth Alexandra (12.c), aki kitűnő tanuló volt, és nagyon sokat tett az osztályközösségéért a négy év során. Jelenleg a POTE elsőéves tanulója. A másik diákunk Kónya Fanni (12.b), aki jeles és kitűnő tanulmányi eredménnyel, valamint számos versenyeredménnyel büszkélkedhet. Egyetemi tanulmányait a Károli Gáspár Református Egyetemen folytatja.

1.JPG2.JPG