Rendhagyó tanévnyitó ünnepély a Mátyás Király Gimnáziumban

Címkék: Események

A járványügyi előírások szerinti szigorú óvintézkedések mellett került sor iskolánkban a 2020 / 2021-es tanév megnyitójára. Az iskola aulájában csak a 9. osztályos tanulók foglalhattak helyet, és mindenki maszkot viselt. A többi osztály a tantermekben hallgatta a rövid ünnepséget.

A Himnuszt most nem énekelte az iskolai közösség, hanem csak közösen meghallgattuk. Maurer Áron 12.b osztályos tanuló Szabó Lőrinc Tücsökzene című művéből adott elő részleteket. Ezután Szilasi Gábor, iskolánk igazgatója mondta el ünnepi beszédét. Ebben külön köszöntötte a 9. évfolyamra felvételt nyert tanulókat, az idén érettségiző 12. évfolyam diákjait.  Felsorolta az előző tanév kiemelkedő tanulmányi és sporteredményeit, majd részletesen ismertette az idei tanévre vonatkozó járványügyi előírásokat, és mindenkit megkért azok szigorú betartására. Az idei tanévben új kollégák kezdték meg munkájukat iskolánkban: Györei Brigitta testnevelés szakos, Brachna Máté történelem – földrajz szakos, valamint  Kertész Lóránt Ferenc spanyol nyelv szakos tanár.

Németh Julianna, a Mátyás Király Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre nevében pénzjutalmat adott át négy volt diákunknak, akik az előző tanévben érettségiztek. A támogatást a következő tanulók kapták:

Molnár Angyal 12.a

Őrlős Írisz 12.b

Bodor Anna 12.c

Rácz Milán 12.d

A 2020 / 2021-es tanévben a következő osztályok indultak:

9. a osztály:  magyar – történelem – kommunikáció, német nyelvi és számítógépes grafika tagozat. Osztályfőnök: Mátrainé Janity Zita.

9. b osztály: angol nyelvi tagozat. Osztályfőnök: Lehel László.

9. c osztály:  biológia-kémia, matematika és angol tagozat.  Osztályfőnök: Kereskai Zita.

9.d osztály: angol és spanyol nyelvi előkészítő tagozat. Osztályfőnök: Bognárné Huzsvai Cecília.

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg