50 éves évforduló

Címkék: Friss hírek

2011. november 25-én iskolánk fennállásának 50. évfordulóját ünnepeltük.

50. évforduló

2011. november 25-én iskolánk fennállásának 50. évfordulóját ünnepeltük. A valamikori Karikás Frigyes Gimnázium ma a Somogy Megyei Önkormányzat Mátyás Király Gimnáziuma nevet viseli. Az egykori diákok közül Hegedüs Kriszta operarészletek éneklésével nyitotta meg a műsorban fellépők sorát. Druskóczi Tünde József Attila versével köszöntötte az ünneplő közönséget. Bántó Zsuzsanna igazgatónő ünnepi beszéde után Witzmann Mihály, Somogy Megye Közgyűlésének alelnöke mondott köszöntőt, majd Fonyód polgármesterének, Hidvégi Józsefnek gondolatai következtek. Az ünnepi műsort tette színesebbé dr. Lévay Péter és Lukács Edit zongorajátéka, Szabó Eszter és Kiss Dóra énekszáma, Nemes Szilvia és Csaba Zsolt táncprodukciója valamint Szabó Gergely, aki iskolánk egykori tanárának, Simon Ottónak a versét szavalta el.

mkg50_1.JPGAz ünnepi műsor keretében az iskola igazgatónője „Pro Scola”-díjat adományozott köszönetképpen az iskola sikeres működésének támogatásáért. A díjat kapta: a Somogy Megyei Önkormányzat, a díjat átvette Witzmann Mihály, Somogy Megye Közgyűlésének alelnöke. „Pro Scola”-díjat kapott még Hidvégi József, Fonyód város polgármestere és Szövényi András. A Nemzeti Erőforrás miniszter Pedagógus Szolgálati Emlékérem elismerésben részesített az intézmény nyugdíjas és nyugdíjba vonuló tanárai közül három főt.

Musitz Klára a pedagóguspályán eltöltött 36 évért, a testnevelés és a versenysport terén elért sikereiért valamint osztályfőnöki munkájáért kapta a díjat. Némethné Szarka Ilona a matematika és a fizika tantárgyak tanításáért, eredményes érettségi felkészítésért,mkg50_2.JPG osztályfőnöki tevékenységéért és a pedagóguspályán eltöltött 35 évért lett díjazott. Szőcs Mihályné a matematikatanításban elért eredményéért valamint osztályfőnöki munkájáért kapta a díjat, és a pedagóguspályán eltöltött közel 35 évért, ami alatt végig a fonyódi gimnázium matematika-fizika szakos tanára volt.

A Mátyás-gyűrűt Haszon Zsolt, a Mátyás Király Gimnáziumért és Postaforgalmi Szakközépiskoláért Alapítvány kuratóriumi elnöke adta át Zentai Ildikónak, iskolánk földrajz szakos tanárának.

Az év tanulója pályadíjat ebben az évben Horváth Enikő vehette át Bántó Zsuzsanna igazgatónőtől.

Az ünnepi műsor befejezése után fakultatív programok következtek. A gimnázium volt diákjai tartottak előadásokat és az életútjukról szóló beszámolókat. Ezt kiállítások és teremnévadók követték.

A programsorozat délután a fonyódi Helytörténeti Múzeumban fejeződött be, ahol képzőművészeti kiállítás nyílt az iskola volt diákjainak alkotásaiból.