A forradalom emlékére

Címkék: Friss hírek

Iskolai megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről

Iskolánkban hagyományosan nagy figyelmet szentelünk nemzeti ünnepeinknek. Idei megemlékezésünket október 19-én tartottuk az első órában a gimnázium aulájában, mottója ez volt: „Nem szabad tűrni akkor, amikor a cselekvés ideje van.”

A műsorban részt vettek a 10.c, a 11.a és a 11.c osztályok tanulói. Október 23-án a városi megemlékezésen is  tanulóink  előadását láthatták azok, akik együtt emlékeztek az egykori eseményekre.

„Mi is történt 1956 októberében?

Nem történt más, mint egy hatalmas, vörös lobogós Góliát árnyékában fel mert állni a piros-fehér-zöld , kivágott címeres zászlajával egy kis Dávid.

Nem történt más, mint egy térdre kényszerített, többszörösen kifosztott, becsapott nép fel mert állni, szembe mert nézni, fegyvert mert ragadni egy olyan hatalom ellen, amely hazug álmokra építette a saját ideológiáját.

Nem történt más azokban a hűvös napokban, mint egyszerre sok ember merte kimondani az igazságot. Nem történt más, csak az, hogy sok embernek volt bátorsága kimondani a „NEM”-et az addig átélt nyomornak, a mindennapok addig megélt félelmeinek, az addig mondott hazugságainak, a családok rettegésének, a bizonytalanságnak.”