Ismét nyertes a fonyódi gimnázium

Címkék: Friss hírek

A tavalyelőtti első és a tavalyi második hely utána 2013. szeptember 28-29-én Nagybajomban megrendezett III. Somogy megyei 24 órás „ ALUDJ MÁSKOR!” elnevezésű vetélkedőn a fonyódi Mátyás Király Gimnázium bebizonyította, hogy – kemény küzdelmek árán – idén ismét képes megszerezni az első helyért járó kupát, méghozzá óriási előnnyel magunk mögött hagyva a másik 11 Somogy megyei középiskolát.

Az időutazás volt a téma, minden csapat képviselt egy birodalmat. Nekünk Egyiptomot kellett a helyszínre varázsolni. Ahogy az eddigi években is, most is 100 feladatot kellett teljesítenünk a 24 óra alatt. Lássunk néhányat ezek közül: elő-feladatként babzsák fotelt készítettünk a verseny előtti héten, majd a helyszínen áldokumentum filmet forgattunk, melyben utána kellett járni, hogy valóban a gólya hozza-e a gyerekeket Nagybajomba. Baba-mama klubban népmesét mondtunk el, vámpír divatbemutatón vettünk részt, elkésztettünk egy tradicionális egyiptomi ételt, amit még mi is jóízűen fogyasztottunk, miután a zsűri is megkóstolta. Ezeken kívül karaokéztunk, ókori piacot rendeztünk be, ahol igyekeztünk minél több termékkel elvarázsolni a bírákat. Kalóz dalt írtunk, melyhez a tehetséges zenész csapattársaink fantasztikus élőzenét játszottak, valamint egy limbótánc-oktatás keretében vettek részt anyák fiaikkal és apák lányaikkal a versenyben, majd közösen előadták a produkciót.

A délutáni órákban a honvédség és a tűzoltóság is feladta nekünk a leckét különböző ügyességi feladatokkal.

De a két legtöbb időt igénylő kihívás mégiscsak a kalóz csatajelenetet ábrázoló makett elkészítése volt, melyhez csak gyufát, textilt, festéket és ragasztót használhattunk, a másik feladat az újrahasznosítás jegyében történő, műanyag palackokból álló működő gyerekbicikli létrehozása volt.

Végül, de nem utolsó feladatként idén is megrendezésre került a közkedvelt táncverseny, ahol a táncoknak minden fajtáját fellelhettük és nem mellesleg szép helyezéseket értünk el.

Ahogy közeledtünk a vetélkedő végéhez egyre fokozódott az izgalom. Mire mind a 12 csapat előadta ébresztő aerobikját és a záró-táncát, 10:00-át ütött az óra, ami azt jelentette, hogy letet az az 1 nap, ami minden csapatnak lehetőséget adott, hogy megmutassa mire képes a győzelemért. Közösen végignéztük a képekben összeállított legjobb pillanatokat a vetélkedőről, majd elkezdődött az eredményhirdetés. A második helyezett 250 pontot ért el, amire a Fekete sereg ráfejelt még 34 pontot, így hát 284 ponttal zártuk a versenyt.

Gratulálunk a többi csapatnak is, akik szintén nagyszerűen küzdöttek!

Így telt hát el a Fekete sereg 34 emberének 24 órája.

A csapat nevében szeretnék köszönetet mondani rutinos tanárainknak, akik minden évben velünk tartanak és segítenek minket: Czippán Andreának, Lengyel Zsüliettnek, Keserű Zoltánnak és Kozák Attilának, valamint a nagybajomi szervezőknek, hogy idén is egy fantasztikus hétvégét tölthettünk el városukban.

Fonyód, 2013. október

Hideg Bernadett ( 11.d )