24 órás verseny Nagybajomban

Címkék: Friss hírek

Elérkezett a IV. „Aludj máskor” vetélkedő Nagybajomban, szeptember 27-28.-án, amire az Mátyás Király Gimnázium Fekete serege is szorgalmasan készült. Eddig kétszer az első helyet, egyszer pedig a második helyezést nyerte el kreatív iskolánk. 30 diákkal és négy kísérőtanárral vágtunk bele: Kalota-Czippán Andrea, Orbán-Teveli Tekla, Kozák Attila és Cziráki Tamás tanárainkkal.

Mikor volt először a versenyen?

2012-ben voltam először a versenyen. Akkor a szervezés, a csapat összetartása „rám hárult”. Ezt a feladatot azóta is szívesen vállalom.

Miért szeret eljönni?

Azért is szeretek részt venni ezen az eseményen,mert megismerhetem a diákokat tanórán kívül is. Látom, hogyan tudnak csapatként működni és kreatívan, rövid idő alatt egy feladatot megoldani.

Fárasztó a verseny?

Nem érzem hogy fárasztó lenne,mert annyi feladat van, hogy végig dolgozom a 24 órát, és a gyerekek bizalommal fordulnak hozzám bármivel kapcsolatban. - mondta Kalota-Czippán Tanárnő.

A próbák most is a legjobb hangulatban zajlottak: volt komolyság de volt könnypotyogtató kacagás is. A csapat hamar összeszokott és a közös munkával a verseny alatt sem volt probléma, sőt; ötlet-ötlet hátán jött belőlünk, kinek mi az erőssége. Képregény készítésben a fekete lyukról, vagy éppen megújuló energiaforrásokról szóló makettben rajzosaink remekeltek. Míg akrobatikus táncban erős fiaink és lányaink szerepeltek.

Mi tetszett a legjobban a versenyben?

Nekem az összes feladat tetszett, mindegyik megoldásához mélyen a zsenizsebünkbe kellet nyúlnunk, de ügyesen megoldotta a csapat valamennyit- nyilatkozta Szabó Olivér, csapatunk egyik tagja.

Feladatok tömkelegét kaptuk: kisfilm-készítés, társastánc, bolhapiac szervezés, bányarém, víz alatti étterem, vízi sport bemutató, de ez csak töredéke a rengeteg mókás vagy éppen komolya próbatételeknek. Eközben a hangulat

természetesen fergeteges volt. A 24 óra elteltével izgatottan vártuk már az eredményhirdetést. Végül másodikak lettünk és a fair play díjat is elhoztuk! Első helyett a Gyakorlós Bakurászok, a harmadik pedig a Bajomifi csapata lett. Mindegyik csapat szuper volt és megérdemelte a helyezést. A MKG jövőre is indul!

Riporter: Bárány Dóra 10.b

Képek: Almássy Krisztián 10.b

2014_24oras_1.jpg

2014_24oras_2.jpg