A német nyelvi előkészítősök projektmunkája

Címkék: Friss hírek

Nagy büszkeség volt iskolánk számára, hogy a TÁMOP 3.1.4-es pályázatot megnyerte, melynek keretében az oktatás technikai felszereltségén is sikerült javítani.

A pályázatot 6 éve hirdették meg, mely által iskolánk interaktív táblákat és tanulói

laptopokat kapott. Ezzel a nyereménnyel kezdetét vette egy 6 éven át tartó projektmunka is, amit minden évben a nyelvi előkészítősök valósítottak meg.

Az első projekt témája a német/angol étkezési szokásokról szólt. A különböző receptek összegyűjtése során sok különlegesség került elő, amely a magyar konyhára nem jellemző. A csoportmunkából kikerülő menüt az iskola konyhája el is készítette. Egy napra mindenki részese lehetett a német/angol konyha ízvilágának.

A másik projekt témája a körülöttünk lévő világ. Plakátok segítségével kellett szemléltetni a környezeti értékeinket.

Az idei 9. évfolyam német/angol tagozata zárta le a 6 éves projektet. Sok hasznos tapasztalattal gazdagodtunk, hiszen a témák idegen nyelven készültek el. Megismerkedhettünk más kultúrával, emellett saját környezetünkkel, ami sokkal érdekesebb és gazdagabb, mint hittük volna. Sajnáljuk, hogy az idei évvel ez befejeződött, mert a csoportmunka összehozta az újonnan érkező diákokat.

Örülünk, hogy mi is a részesei lehettünk: Pintér Csenge és Sovák Vivien 9. a

nemet1.jpgnemet2.jpgnemet3.jpgnemet4.jpg