KEDVES 8. OSZTÁLYOS TANULÓK!

Címkék: Friss hírek

TÁJÉKOZTATÁS KÖZPONTI ÍRÁSBELI FELVÉTELI VIZSGÁRÓL!

A központi írásbeli felvételi vizsga időpontja: 2021. január 23. (szombat) 10 óra.

1. pótnap, igazolás ellenében: január 28., 14 h);

2. pótnap igazolás ellenében, beadott kérelem alapján: február 5. (péntek) 14 óra;

Szóbeli vizsga időpontja: 2021. február 27. (szombat) 10,00 óra (Csak a nyelvi előkészítőre jelentkezetteknek (0007,0008) lesz szóbeli meghallgatása!) A szóbeli vizsga témái elérhetőek a honlapunkon.

 

A vizsgák helye: Mátyás Király Gimnázium Fonyód, Hunyadi J. u. 3.

Érkezés a vizsgára: 30 perccel korábban;

Hozni kell a vizsgára:

-       személyazonosságot igazoló okiratot (szig. vagy diákigazolvány);

-       íróeszköz: kék vagy fekete toll;

-       SNI, BTMN-es tanuló számológépet, ha az iskola vezetőjétől kapott határozat szerint azt használhatja;

-       január 28-i pótnapra „Igazolás” arról, hogy önhibáján kívül eső elháríthatatlan ok miatt nem tudott részt venni a január 23-ai ill. a 28-ai vizsganapon;

-       orrot, szájat eltakaró védőmaszkot;

Az intézménybe lépéskor kötelező a kézfertőtlenítés és a testhőmérséklet mérése, a folyosókon, a közösségi tereken pedig a védőmaszk használata és a biztonsági távolságtartás, a csoportosulás elkerülése.

A szülők a bejáratig kísérhetik gyermeküket, az épületbe csak a felvételizők léphetnek be.

Az egységes írásbeli vizsga eredménye személyesen (tanuló vagy szülő), illetve meghatalmazással vehető át: 2021. február 3-án 8-16 óráig az iskolában. Ugyanitt lehet a javított dolgozatokat megtekinteni.

 

A központi írásbeli felvételi vizsga második pótnapján (február 5-én) kizárólag azok a vizsgázók vehetnek részt a benyújtott kérelem alapján, akik igazoltan COVID-19 fertőzésben szenvedtek, vagy igazoltan hatósági házi karanténba kerültek, továbbá egyéb rendkívüli, önhibájukon kívül eső elháríthatatlan ok folytán sem a tanév rendje szerinti központi írásbeli vizsgán (január 23-án), sem annak pótnapján (január 28-án) nem tudtak megjelenni. A kérelmet 2021. január 29-én 16,00 óráig írásban kell benyújtani iskolánkban Szilasi Gábor intézményvezető részére az igazolással együtt.

A második pótnapon vizsgázó tanulók számára a vizsgadolgozatok megtekintése és az értékelőlapok átadásának időpontja: 2021. február 10. (szerda) 8-16 óra

 

A kérelem letölthető :

KÉRELEM_minta a második pótnapra.pdf (466528 bájt)


 

Szeretettel várunk minden 8. osztályos jelentkezőt!